11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

PKK, K. Irak’ın Gara bölgesinde 13 Türk’ü başından vurarak şehit etti

Gara’da 13 Türk, başlarından vurularak şehit edildi.

14 Şubat 2021 / Malta

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kartal-2 operasyonunun yapıldığı Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bir mağarada başlarından vurulmuş halde 13 Türkün cesedinin bulunduğunu söyledi. Akar, henüz kimlikleri açıklanmayan 13 kişinin kaçırılmasının güvenlik gerekçesiyle daha önce açıklanmadığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri 10 Şubat’ta Türkiye sınırına yakın bölgedeki PKK varlığına karşı operasyon başlattığını duyurmuş ve operasyonun 14 Şubat pazar günü başarılı şekilde sonlandırıldığını açıkladı. Operasyonun bittiğini açıklayan Hulusi Akar, aynı zamanda daha önce kaçırılmış olduğu ortaya çıkan 13 kişinin bir mağarada şehit edildiğini de şu şekilde kaydetti:

“Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilmiştir.”

Öldürülen Türklerin kimliği

Gara bölgesindeki bir mağarada infaz edilmiş halde bulunduğu belirtilen Türklerin kimliğine ilişkin bir resmi bir açıklama yapılmadı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre söz konusu Türklerin kaçırıldığından haberdar olduklarını belirten Hulusi Akar, güvenlik gerekçesiyle bunun daha önce açıklanmadığını belirtti. Öldürülen kişilerin asker mi yoksa istihbaratçı mı olduğuna yönelik herhangi bir delil ya da açıklama bulunmuyor.

Olayla ilgili terör örgütü PKK’ya yakın yayın organı ANF haber ajansı ise öldürülen kişilerle ilgili olarak “Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır.” iddiasını ortaya attı.

Örgütün iddiasında “Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onların kurtarılmasına dönük olmayıp tamamen imha edilmeleri amaçlanarak yapılmıştır.” denildi.

Kaynak: euronews

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz