17.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Pelin Kaya’nın Vefatının Birinci Yılında Anma Töreni: Duygusal Anlar ve Yoğun Katılım

Geçtiğimiz yıl trajik bir şekilde hayatını kaybeden Pelin Kaya’nın anısına düzenlenen tören, Gzira’da yoğun duygusal anlara sahne oldu. Tören, Kaya’nın yaşamını yitirdiği yerde gerçekleştirildi ve katılımcılar tarafından anısına çiçekler bırakıldı.

Bu önemli günde, Türkiye Cumhuriyeti Valletta Büyükelçisi Sayın Erdeniz Şen ve Büyükelçilik çalışanları, Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Sayın Ian Borg, Avrupa Parlamentosu Başkanı Sayın Roberta Metsola, Gzira ve Sliema Belediye Başkanları, Pelin Kaya’nın ablası Derya Kaya ve dostları katıldı. Çok sayıda Türk ve Malta vatandaşının yanı sıra, yerel basın mensupları da törende hazır bulundu. Türk ve Malta vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği bu anma töreni, Pelin Kaya’nın kaybının derin etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Pelin Kaya, 18 Ocak 2023’te, 30. doğum gününde trajik bir cinayete kurban gitmişti. Anma töreninde, Kaya’nın yaşamı, katılımcılar tarafından özlem ve rahmetle anıldı. Törenin her anı, katılımcılar için duygusal anlarla dolu geçti.

Kaya’nın ablası Derya Kaya, törene katılanlara teşekkür ederken, adaletin sağlanması yönünde umutlarını dile getirdi.

Pelin Kaya anısına düzenlenen bu tören, onun hatırasını yaşatmakla kalmayıp, aynı zamanda şiddete karşı farkındalık yaratma ve toplumsal dayanışmayı güçlendirme amacını da taşıyor. Kaya’nın anıları, bu tören vesilesiyle sonsuza dek korunacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz