15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Pazartesi günü okula gitmeyen çocuk için mazeret gerekmeyecek

25 Mart 2022

Malta’da yarın yapılacak seçimlerin sonrasında kutlamaların yapılacağının öngörüldüğü bu Pazartesi günü çocuklarını okula göndermeyecek veliler devamsızlıkla ilgili okula mazeret bildirmek veya rapor sunmak zorunda olmayacak.

Malta’da parlamentoyu ve hükümeti belirleyecek 2022 Genel Seçimleri yarın gerçekleşiyor. Sandık başına gidecek seçmenler 5 yıl ülkeyi yönetecek temsilcilerini seçecek.

26 Mart Cumartesi günü (yarın) gerçekleşecek seçimin sonuçların kesinleşmesi ile Pazartesi günü Malta sokaklarında seçim kutlamalarının yaşanması bekleniyor. Seçim kutlamalarının yarattığı gürültü, kalabalık ve diğer ihtimaller çocukları okula giden veliler için ise bir endişe kaynağı.

Malta Devlet Okulu Öğrencileri Velileri Derneği’nin (MAPSSS) velilere seçim sonrasının ilk Pazartesi günü okulların durumu ile ilgili bilgilendirme mesajı gönderdi.

Gönüllü kuruluş MAPSSS, bu Pazartesi günü okulların açık olacağını belirtirken çocuklarını okula göndermeyen velilerin ertesi gün okula devamsızlıkla ilgili açıklama yapmak zorunda olmayacağını duyurdu.

Malta’da okula devam etmeyen çocuklar okula gittikleri ilk gün devamsızlıklarıyla ilgili bir mazeret bildirimek veya hastane raporu sunmak zorunda. Bu zorunluluk seçim sonrasıdaki Pazartesi günü için dikkate alınmayacak.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz