16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Parlamento önündeki güvenlik bariyerleri kaldırılmayacak!

7 Temmuz 2022

Malta Meclis Başkanı Anglu Farrugia, parlamentoyu çevreleyen güvenlik bariyerlerin bina güvenliğini sağlayacak “kalıcı bir çözüm” bulunana kadar yerinde kalacağını söyledi. Bariyerler gazeteci Daphne Caruana Galiza’nın öldürülmesi üzerine hükümeti protestolar esnasında 2019 Kasım ayında kurulmuştu.

Ulusal Parti (PN) Milletvekili Darren Carabott’un verdiği soru önergesinde Parlamento binası çevresindeki metal güvenlik bariyerlerin özellikle binanın sanatsal felsefesine de aykırı olduğu için kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

Milletvekili Carabott’un sorusuna yanıt veren Meclis Başkanı Anglu Farrugia, Parlamentonun güvenlik servisleriyle yapılan görüşmelerden sonra bariyerlerin sayısının önemli ölçüde azalıp yayılımının kısıtlandığına dikkat çekti. Meclis Başkanı Farrugia, binanın korunmasını sağlamak için “kalıcı bir çözüm” bulunana kadar bariyerlerin yerinde kalacağını söyledi.

Bariyerler, gazeteci Daphne Caruana Galizia’nın cinayeti üzerine Joseph Muscat hükümetini protesto etmek için binlerce kişinin sokaklara döküldüğü 2019’un Kasım ayında kurulmuştu.

The Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz