19.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Paola ve Fgura’da 25 yabancı gözaltına alındı!

26 Eylül 2022

Paola ve Fgura’da Malta’da yasadışı olarak yaşadıkları tespit edilenlerin adreslerine yapılan polis teftişlerinde 25 kişi gözaltına alındı. Ağustos’tan bu yana Malta’da yasadışı kaldığı tespit edilerek gözaltına alınan yabancı sayısı 165’e ulaştı.

Malta’da bulunmak için geçerli belgesi bulunmayan yabancılara yönelik polis denetimleri devam ediyor. Özellikle Ağustos’tan bu yana her hafta yapılmaya başlanan denetimlerde dün de 25 kişi gözaltına alındı.

Polisin Paola ve Fgura’da yaptığı teftişlerde geçerli belgesi bulunmayan 25 yabancı daha sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Hindistan, Bangladeş, Suriye ve Kolobiya’dan kişilerin de bulunduğu belirtilirken polisin Ağustos başından bu yana yaptığı denetimlerde gözaltına aldığı yabancıların sayısı 165’e ulaştı.

Ağustos başında Marsa’da 27, 21 Ağustos’ta Gozo’da 24, 16 Eylül’de Marsa, Hamrun, Attard’da 40, geçen hafta yine Marsa’da 49 kişi geçerli belgesi bulunmadığı için gözaltına alınmıştı.

Malta ve Gozo’da daha fazla operasyon yapılacağını söyleyen İçişleri Bakanı Byron Camilleri, “Bu yetkililerin önleme, geri gönderme ve yeniden yerleştirme üzerine kurulu bir stratejinin parçası olarak yasadışı göç sorunuyla savaşmaya devam etmesi için gerekli” dedi.

Bakan Camilleri, Malta’da düzensiz bir şekilde yaşadığı tespit edilenleri kendi ülkelerine iade etmeyi planladıklarını söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz