17.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Oyun sektörü Malta ekonomisine 1 milyar Euro girdi sağladı

17 Kasım 2022

Oyun dünyasının en büyük fuarlarından Festival Sigma Europe’un sekizinci buluşmasında konuşan Başbakan Robert Abela yıl ortasına kadar sektörün 712 milyon Euro’luk gelir yarattığını açıkladı.

Oyun endüstrisinde dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan FestivaL Sigma Europe’un sekizinci buluşmasında 1000 katılımcı ve 25 bin delege Malta Ta Qali’de ağırlanıyor. Başbakan Robert Abela ülke ekonomisine 1 milyar Euro kazandıran oyun endüstrisine inancını sürdürdüğünü söyledi.

Oyun sektöründeki dünyanın en iyi yeteneklerini buluşturan dünyanın oyun hac yolculuğu olarak bilinen Festival Sigma Europe 100 katılımcı ve 25 bin delegeyi ağırlıyor. Ta Qali’de MFCC’de yapılan etkinliğin önemine dikkat çeken Başbakan Robert Abela, gençler için kariyer fırsatları yaratan yeni sektörlere yatırım yapılacağına dair inancını sürdürdüğünü söyledi.

Yıl ortasına kadar sektörden 712 milyon Euro’luk gelir elde edildiğini aktaran Başbakan Abela geçen yıl aynı döneme göre 90 milyon Euro’luk bir artış yaşandığını ve yüzde 10’luk ekonomik büyümeye katkı verdiğini söyledi.

Malta hükümetinin Avrupa’da mevcut enerji krizi nedeniyle şirketlerden enerji tüketimlerini kısma talep etmeyen tek hükümet olduğunu belirten Abela, böyle devam etmenin önemine dikkat çekti.

Sigma Europe’un kurucusu Eman Pulis yaldı 800 yeni çalışana ihtiyaç duyulduğu tahmin edildiğini ve sektördeki çalışan talebinin güçlü kaldığını söyledi.

Sadece oyun üzerine değil aynı zamanda tıbbi teknoloji, sınır teknolojisi, yapay zeka, metaverse, dijital pazarlama gibi gelişmekte olan sektörler üzerinde çalıştıklarını belirten Pulis, geçen yıl bu sektörde ekonomiye 1 milyar Euro’dan daha fazla girdi sağlandığını belirtti.

TVM

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz