16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Otizmli Nazım Özgün İpek’in başarısı

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte çeşitli medya platformlarında paylaşılan Nazım Özgün İpek’in,  örnek alınacak ve dersler çıkarılacak bir hayat hikayesi var.

İlk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü ne yerleşen Nazım Özgün İpek eğitim yolculuğunun hikâyesini şöyle anlatıyor,

8 okuldan geri çevrildikten sonra hiç otizmli öğrencisi olmamış 25 senelik ilkokul öğretmeni, Gönül öğretmen sayesinde ilkokula başladım. “Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, ama anlatırsan okuturum” demiş anneme.

Gönül öğretmenim ilk gün sarıldı bana. Önce onu ittim. Annem dışında kimse dokunamazdı bana. “Sen bana alışacaksın çocuğum, bana otizmi öğretirsen bende sana okumanın zevkini öğreteceğim dedi.” Gözünün içi gülüyorsa kötü bir şey olmaz diye düşündüm.

1.haftanın sonunda veliler ben sınıftan atılayım istiyor, annem ısrarcı, Gönül öğretmen hallederim diyordu. Gerçekten diğer velileride karşısına alma pahasına tüm sorunları çözdü.

Okumayı, el yazısını, kurallara göre yaşarsam hayatın daha kolay olduğunu öğretti.Otizmli ve hiperaktiftim, az konuşuyor ama okuyup yazabiliyordum. İlkokuldan okul ikincisi olarak mezun oldum.

Sonrasında okul bulmakta zorlandım. Beni kabul eden tek okul olan Doğa Koleji’nden de takdirle mezun oldum.

Görüldüğü gibi Nazım Özgün İpek in kendi ifadeleri ile anlatmaya çalıştığı eğitim yolculuğunda bir eğitimcinin insanın hayatını nasıl değiştirdiğini görmek açısından önemli bir örnek.

Nazım Özgün İpek e bundan sonra üniversite eğitiminde ve hayatının devamında başarılar diliyor, Gönül öğretmenlerin çoğalmasını arzu ediyorum.

Son söz: YETER Kİ ENGEL OLMAYALIM !

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz