16.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Otel Karantina Kuralı Sona Erdirildi

16 Eylül 2021

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Malta’nın yüksek riskli ülkelerden gelenleri bir otelde karantinaya almalarını zorunlu kılan genel kuralın Cuma gününden itibaren son verileceğini duyurdu. Bir basın toplantısında, bu kişilerin evde karantinaya alınmalarına izin verileceğini, bunun ancak evde ikamet eden kişilerin aşılı olması durumda olacağını söyledi. 

Otel karantinasının yolcu da dahil olmak üzere beşten fazla kişinin yaşadığı hanelerdeki insanlar için geçerli olacağını da sözlerine ekledi.

Fearne ayrıca Malta’nın, şu anda her yere yayıldığını söylediği Delta varyantı yerine Mu varyantı olarak adlandırılan ve bu varyantın çok olduğu ülkelerinde yüksek riskli ülkeler listesine eklenmesi için listenin güncelleneceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda Malta’nın, Rusya ve Hindistan’ı da yüksek riskli ülkeler listesine alacağı anlamına gelmektedir.

” Pandemi korkusunun bizi felç etmesine izin veremeyiz; uzun vadede bizimle olacak, bu yüzden onunla yaşamayı öğrenmeliyiz’’ dedi. Fearne, “Bununla yaşamayı öğrenmek, tüm önlemleri görmezden gelmemiz gerektiği anlamına gelmez, ancak bilimi halk sağlığına yönelik riski mümkün olduğunca en aza indirmek için kullanmaya devam etmemiz ve normale yaklaşmak için bilimi kullanmamız gerektiği anlamına gelir” dedi.

lovinmalta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz