16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Ortaokul öğrencileri için kariyer planı: Seçiyorum fuarı başladı!

31 Ocak 2023
Malta’da ortaoğul öğrencilerinin zorunlu eğitimlerini tamamladıktan sonra gelecekteki meslekleri hakkında araştırabileceği, seçebilecekleri kariyerler hakkında profesyonellerle konuşma fırsatı bulacağı “seçiyorum” fuarı başladı.
Eğitim Bakanı Clifton Grima, bir hafta sürecek olan fuarın Malta ve Gozo’daki okullardan yaklaşık 4 bin öğrenciyi ağırlammasının beklendiğini söyledi.
Öğrencilerin eğitimlerinin ardından seçebilecekleri kariyer türü hakkında profesyonellerle konuşma fırsatı bulacağı “I Choose” (Seçiyorum) fuarı Ta Qali’deki Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor.
Seçiyorum fuarında dil alanında kariyerden, spor, mühendislik, bilim alanlarından Malta Silahlı Kuvvetleri’nde bir kariyere kadar çeşitli fırsatlarla öğrencilerin tanışması sağlanıyor.
I Select fuarına yaptığı ziyarette konuşan Bakan Grima, fuarın öğrencilere eğitim yolculuklarında yardımcı olan kariyer danışmanları ve çeşitli iş sektörlerindeki profesyoneller aracılığıyla okuldan ayrıldıktan sonra ileriye giden yolda rehberlik ettiğini söyledi.
TVM
Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz