İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba21° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,44 düşüş %0,10Dolar/TL 49,83 yükseliş %0,08Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.498,09 TL düşüş %0,03

Ortaokul öğrencileri için kariyer planı: Seçiyorum fuarı başladı!

Ortaokul öğrencileri için kariyer planı: Seçiyorum fuarı başladı!
Ortaokulu bitiren öğrenciler için “I Choose” (Seçiyorum) fuarı Ta Qali’deki Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor
31 Ocak 2023
Malta’da ortaoğul öğrencilerinin zorunlu eğitimlerini tamamladıktan sonra gelecekteki meslekleri hakkında araştırabileceği, seçebilecekleri kariyerler hakkında profesyonellerle konuşma fırsatı bulacağı “seçiyorum” fuarı başladı.
Eğitim Bakanı Clifton Grima, bir hafta sürecek olan fuarın Malta ve Gozo’daki okullardan yaklaşık 4 bin öğrenciyi ağırlammasının beklendiğini söyledi.
Öğrencilerin eğitimlerinin ardından seçebilecekleri kariyer türü hakkında profesyonellerle konuşma fırsatı bulacağı “I Choose” (Seçiyorum) fuarı Ta Qali’deki Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor.
Seçiyorum fuarında dil alanında kariyerden, spor, mühendislik, bilim alanlarından Malta Silahlı Kuvvetleri’nde bir kariyere kadar çeşitli fırsatlarla öğrencilerin tanışması sağlanıyor.
I Select fuarına yaptığı ziyarette konuşan Bakan Grima, fuarın öğrencilere eğitim yolculuklarında yardımcı olan kariyer danışmanları ve çeşitli iş sektörlerindeki profesyoneller aracılığıyla okuldan ayrıldıktan sonra ileriye giden yolda rehberlik ettiğini söyledi.
TVM
Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.