13.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Online eğitimde ihtiyacımız olan ek kaynak eğitim siteleri

02 Mart 2021-Sevim Bakar /Malta

Covid-19 sebebiyle evlere kapandığımız, eğitime sekte vurulmak zorunda kalınan süreçte, çocuklar öğretmenlerinden canlı dersler aracılığıyla aldıkları derslere ek olarak kaynak sitelere ihtiyaç duyabilmekte. Biz de çocukların daha fazla kaynağa ulaşabilmeleri ve daha fazla deneme sınavı, örnek anlatımlarla öğrenimlerini pekiştirebilmeleri için online eğitim veren siteleri sizler için hazırladık:

1- Eba ( Eğitim Bilişim Ağı)- https://www.eba.gov.tr/

MEB-Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı, tüm dersleri içeren, öğretmenler tarafından ödevlerin takibinin yapıldığı, Eba TV ders yayınlarının tekrarlarının izlenebileceği, eğitici oyunların da yer aldığı ücretsiz eğitim alınabilen site.

2- Vitamin- https://www.vitaminegitim.com/

5. sınıftan 8. Sınıfa kadar ek kaynak olarak kullanılabilecek kitapları temin etmektedir. Dijital Vitamin içerikleri kitaplarla beraber kullanılabilmektedir. Her dönemin kitapları satın alındığında 6 aylık dijital platformu kullanma süresi de başlamış oluyor. Her bir dönemin kitapları ayrı ayrı satılıyor.

5. dönem kitapları fiyatları 790 tl-8 kitap, 2. dönem kitapları 490 tl-4 kitap.

3- Okulistik- https://www.okulistik.com/

İlkokul 1. sınıftan 4. sınıfa, ortaokul 5. sınıftan 8. sınıfa kadar bütün öğrenciler, bu öğrencilerin aileleri, ilk ve ortaokullarda görevli öğretmenler ve eğitim yöneticileri Okulistik’ten yararlanabilirler. Etkileşimli ve canlandırmalı konu anlatımları, konu anlatımlarını pekiştiren çalışma kağıtları, soru çözümü videoları, konu testleri, öğrenme alanlarına uygun eğitsel oyunlar ve elektronik kitaplar Okulistik’te bulunan eğitim içeriklerinden bazılarıdır.

Okulistik 1 yıllık öğrenci üyeliği ücreti 252 tl.

4- Morpa Kampüs- https://www.morpakampus.com

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin derslerine takviye ders anlatımlarını bulabileceği, deneme sınavları olan, eğlenceli oyunları içeren, okumak ve müzik dinlemek için kullanabileceğiniz kütüphanesi olan ücretli bir uygulama.

Morpa Kampüs 1 yıllık öğrenci üyeliği ücreti 247 tl.

5- Derslink- https://www.derslink.com/

4. sınıflardan 12. Sınıflara kadar MEB müfredatı takip edilerek derslere ek kaynak olarak kullanılabilecek bir site. Konu anlatımları, soru çözümleri, deneme sınavları, canlı dersler ve rehberlik sunduğu hizmetler arasında.

4. ve 5. Sınıfların yıllık eğitim paketleri ücreti 600 tl olup, sınıf yukarıya çıktıkça ücreti de artmakta.

6- Zego Eğitim- https://www.zegoegitim.com/

İlkokul ve ortaokul derslerinin konu anlatımlarının ve online testlerin olduğu, eğlenceli oyunların da yer aldığı bir yardımcı online eğitim uygulaması.

Zego Eğitim yıllık öğrenci üyeliği ücreti 149 tl.

7- Öğretmen evde- https://www.ogretmenevde.com.tr/

MEB programına ve ders kitaplarına uygun hazırlanmış içeriğiyle ilkokul derslerinin konu anlatımları, testler, çözümlü örnekler, deneyler, ev ödevleri, sınavlar, veliye yapılanlarla ve çocuğun durumu ile ilgili raporlar ve eğlenceli oyunlar ile okul başarısını arttırmaya yönelik kaynak sitelerden biri.

Öğretmen evde 1 yıllık öğrenci üyeliği ücreti kdv dahil 109 tl.

8- Khan Academy- https://www.khanacademy.org.tr/

Ücretsiz eğitim veren kuruluş eğitimde fırsat eşitliğini ilke edinmiş, herkesin eğitim alabilmesi için yaş kısıtlaması olmaksızın eğitim dünyasının kapılarını herkese açmış bir organizasyon. Amaçları isteyen herkesin, istediği an, istediği yerde dünya standartlarında ve ücretsiz bir öğrenim imkanına sahip olabilmesini sağlamak.

9- Okuyan Balık- https://okuyanbalik.com/

Kitap okumayı çok seven tüm ilkokul çocukları için hem okuyabilecekleri hem de dinleyebilecekleri kitapları ücretsiz sunan MEB tarafından hazırlanmış bir site.

10- Dersomani- http://edulogic.com.tr/

Anasınıfından 4. Sınıfa kadarki tüm derslere yardımcı kaynak sunan sitede çizgi masallar, çocuk şarkıları, belgeseller, eğlenceli oyunlar gibi seçenekler var.

Dersomani 1 yıllık öğrenci üyeliği ücreti kdv dahil 120 tl.

11- eKolej- https://www.ekolej.net/

Ortaokul 5,6,7,8. sınıflara ve lise 9,10,11 ve 12. Sınıflara online canlı ders veren, zamandan ve mekândan bağımsız, öğrenci ve öğretmenin video konferans teknolojisi üzerinden eğitim ve öğretim yapan bir sistem.

İçlerinden hangisini seçerseniz seçin, bilginin geleceği her kaynak değerlidir. Çocukların en doğru bilgiye, en kolay ve anlaşılır şekilde ulaşmaları en önemli olan. Umarız bu çalışmamız sizler için faydalı olur. Tüm çocuklarımıza özellikle eğitimin uzaktan olması sebebiyle verimin düştüğü şu günlerde, en kaliteli ve verimli şekilde öğrenmelerini ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarını umuyoruz.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz