12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Önemli duyuru: Aşı olmayan oturum sahipleri Malta girişinde otel karantinasında kalabilir

5 Eylül 2021 / Malta

Vaka sayılarının hızla artmasıyla birlikte 14 Temmuz’da yayınlanan genelge ile tüm ülkeler kırmızı listeye alındı. Yayınlanan genelgede önemli fakat gözden kaçan ayrıntılar mevcut. Bu ayrıntılardan biri de eğer 12 yaşından büyükseniz ve aşı olmadıysanız 14 günlük zorunlu karantinayı otelde geçirmek zorunda kalabileceğiniz ayrıntısı. Üstelik Malta vatandaşı olmanız ya da oturum sahibi olmanız bu tabloyu etkilemeyecek.

Günlük 100 Euro olarak ücretlendirilen ve sadece kahvaltı yemeğinin dahil olduğu 14 günlük zorunlu karantinadan muaf olmak isterseniz, Malta vatandaşı ya da Malta oturumu sahibi olmalı; ayrıca karantinayı otel dışında alternatif bir adreste geçirmek istediğinize dair talebi sağlık otoritesine varışınızdan 10 gün önce bildirmelisiniz. Bunun için https://travelauthorisation.gov.mt/ adresinde yer alan Travel Authorisation and Alternative Quarantine Location Request formunu doldurmanız gerekiyor.

Bu hususun dikkatlerden kaçması nedeniyle bir takım mağduriyetler yaşandığı bilgisi medyada yankısını buldu.

Malta’da yaşayan Türk nüfusun olası mağduriyetlerin önüne geçmek için bu hususa dikkat buyurmasını önemle rica ediyoruz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz