18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Öğrencilerin çalışma izni haftalık 30 saate çıkacak

13 Mart 2022

Başbakan Robert Abela, partisinin seçim manifestosunda Malta’daki öğrencilerin haftalık 25 olan çalışma saatini 30 saate çıkaracağının sözünü verdi. Abela, ayrıca bekaret kontrolünün suç sayılacağı, kadınlara ücretsiz sterilizasyon hizmetlerine ulaşacağı taahhütünde bulundu.

Malta’da 26 Mart’ta yapılacak Genel Seçimler yaklaşırken hükümetteki İşçi Partisi (PL) seçim manifestosunu açıkladı. Elektrik maliyetlerini “istikrarlı” tutma sözünden, yeşil bir Malta’ya, bekaret testinin yasaklanmasından ertesi gün ve doğum kontrol haplarının ücretsiz erişimine kadar vaatlerini açıklayan Başbakan Robert Abela’nın seçim manifestosunda “Bin” öneri yer aldı.

Malta’da  “yeşil akciğer” projelerine 700 milyon Euro yatırım, yılda 100 bin ağaç dikme sözü yer alan seçim manifestosunda Malta’daki öğrenciler için haftada 25 saat olan çalışma iznini 30 saate çıkarılacağı sözü verildi. Malta’da öğrenciler şu an 3 aylık süreden sonra haftada 25 saat çalışma hakkına sahip.

Bekaret testinin yasaklanacağı sözünün yanında ertesi gün hapı ve doğum kontrol haplarının eczaneler ve sağlık merkezlerinde kadınlara ücretsiz sunulmasını taahhüt eden İşçi Partisi’nin sözleri arasında  ücretsiz cinsiyet değiştirme ameliyatı güvencesi de yer aldı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz