26.9 C
Malta
Pazar, Haziran 16, 2024
spot_img
spot_img

Öğrencilere Devletten 3 Yıl Boyunca Toplam 1.500€ Destek

Malta hükümeti, 16 yaşından sonra eğitimlerine devam eden öğrencilerin ailelerine 3 yıl boyunca toplam 1.500 € tutarında özel bir destek ödemesi yapacağını duyurdu.

Malta Sosyal Politikalar Bakanı Michael Falzon ve Eğitim Bakanı Clifton Grima, öğrencilerin ailelerine yönelik yeni bir destek programını açıkladı. Program kapsamında, lise sonrası veya yükseköğretim eğitimlerine devam eden öğrencilerin ebeveynlerine 3 yıl boyunca toplam 1.500 €’ya varan bir ödeme yapılacak.

Bu özel destekten yararlanabilmek için öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte yaşamaları ve Malta Yükseköğretim Kurumu (MFHEA) tarafından tanınan devlet veya özel bir eğitim kurumunda tam zamanlı öğrenci olmaları gerekiyor.

Bakan Falzon, mevcut eğitim yılında lise sonrası eğitimlerinin ilk yılına başlayan ve 16 yaşında olan öğrencilerin ailelerinin 2024, 2025 ve 2026 yıllarında 500’er€ alacaklarını, böylece toplamda 1.500 €’luk bir destekten faydalanacaklarını belirtti.

Mevcut eğitim yılında lise sonrası eğitimlerinin ikinci yılına başlayan ve 17 yaşında olan öğrencilerin aileleri ise 2024 ve 2025 yıllarında 500’er €, toplamda 1.000 € destek alacaklar. Lise sonrası eğitimlerinde sınıf tekrarı yapan veya mevcut eğitim yılında yükseköğretime başlayan ve 18 yaşında olan öğrencilerin ailelerine ise 2024 yılında bir defaya mahsus 500 € ödenecek.

Eğitim Bakanı Grima, hükümetin hem önceki hem de mevcut dönemde öğrencilere ve ailelerine destek olmaya devam ettiğini vurgulayarak, bu tür desteklerle öğrencilerin maddi yüklerini hafifletmeyi ve zorunlu eğitimin ardından öğrenimlerine devam etmelerini teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Devlet okullarına devam eden öğrencilerin ailelerinin bu destek için başvuruda bulunmalarına gerek yok, ödemeler otomatik olarak yapılacak. Ancak özel okullarda okuyan öğrencilerin ailelerinin başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Kaynak: tvm malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz