15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Öğrenci vizeleri karaborsaya düştü!

30 Ağustos 2022

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin yüzde 50’si ret yanıtı alırken İrlanda gibi birkaç günde vize veren ülkelerin randevu alma süresi bile altı aya çıktı. Yaşanan gelişmeler öğrenci vize başvurularının karaborsaya düşmesine sebep oldu.

Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği Başkanı Osman Yılmaz, vize başvurusu yapan her 100 öğrenciden 50’sinin ret aldığını belirtti.

İş dünyasından, turist olarak Avrupa’ya gitmek isteyenlere kadar Türkiye’den vize başvurusu çilesi devam ediyor. Son olarak Eylül ayının gelmesiyle yurt dışında eğitim alan öğrencilerde de vize reddedilme oranı yüzde 50’yi buldu.

Vize başvurusu yapan her 100 öğrenciden 50’sinin reddedildiğini belirten Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği (YEDAB) Başkanı Osman Yılmaz, vize başvuru merkezlerinden randevu almanın çok zorlaştığını, İrlanda gibi birkaç günde vize veren ülkelerin vize alma süresinin dahi 6 aya çıktığını söyledi. Y

Yılmaz, “Tüm dünyayı işin içine kattığımızda Amerika ve Avrupa kıtası dahil hemen her ülkede yüzde 50 ret alınıyor. Komşu ülkelerde yaşanan her olayda Türkiye’yi de dahil edip bize sıkıntı çıkartıyorlar” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin vize başvurularının karaborsaya düştüğünü ifade eden Endless Abroad Genel Müdürü Gökhan Özdemir ise “Maalesef özellikle bu süreci Polonya için daha sık duyuyoruz. Öğrencilerin ‘300-400 Euro verelim bize başvuru tarihi ayarlayın’ dediklerini duyuyoruz” dedi.

Öğrencilerin bu parayı vermelerine rağmen vizenin çıkmayabileceğini de belirten Özdemir, “Bu para verilince kesinlikle vize çıkmıyor, orası da büyük bir muamma. Öte yandan İrlanda gibi normalde 2-3 günde vize veren ülkeler 6 – 8 ay gibi zaman diliminde bekletiyorlar. Neredeyse dünyadaki birçok ülke dil eğitimi konusunda vize vermiyor” açıklamalarında bulundu.

DerVirgül

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz