14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Noel’den önce 37 bin aileye ek mali destek verilecek!

25 Ekim 2022

Malta Maliye Bakanı Clyde Caruana, yaklaşan Noel’den önce savunmasız ve en çok ihtiyaç duyanların yaşam maliyetini karşılamayı hedefleyen 37 bin ailenin yararlanacağı ek yaşam maliyeti (COLA) destek programını açıkladı.

İhtiyaç sahipleri ve orta gelirin altındaki ailelerin tüketimini mevcut COLA endeksinin tam yansıtmadığına dikkat çeken Bakan Caruana yeni başlatılan mekanizmanın özellikle savunmasız ailelere yönelik olduğunu vurguladı.

Küresel enflasyonun yıllık yüzde 2’nin üzerinde olduğuna yaşamsal temel ihtiyaç kabul edilen gıda, su, gaz ve elektrik gibi ürünlerdeki yıllık artışın önceki beş yılın ortalamasını aştığına dikkat çeken Bakan Caruana, bu yıl için 17 bin 796 Euro gelirden daha az kazanan sosyal yardım alan herkese hitap eden mekanizma ile 80 bin kişinin (37 bin aile) faydalanacağını belirtti.

Ek destek koşulları sağlayan ailelere ortalama 300 Euro verileceği ve toplam maliyetin 10 milyon Euro olacağı belirtilirken Bakan Caruana yeni destek paketi ile işletmelere hiçbir yük getirilmeyeceğini özellikle vurguladı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz