23.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

İçlerinde 30 Türk vatandaşının da olduğu 350 NetEnt çalışanı işten çıkartıldı

 

3 Aralık 2020 / Malta

Online Casino oyunları sektörünün devi Evolution Gaming, slot oyunları devi NetEnt’i 1,72 milyar £ karşılığında satın aldı ve satın alınan işi entegre etme sürecini başlattı.

Her iki şirketin de operasyonel sorumluluğunu aldıktan sonra, Evolution başlığı altında NetEnt işlevini görecek olan birleşme yoluyla Evolution, yeni satın alınan NetEnt’in “yeniden yapılanmasını ve birleştirilmesini” gerçekleştirecek.

Malta Haber kaynaklarına göre, Evolution’un slot oyunları üretimindeki “bu yeniden yapılanma” ve “işin düzene sokulmasına” dair aldığı kararla NetEnt’in “Qormi canlı stüdyosunu” kapatarak yüzlerce çalışanın işten çıkarıldığını duyuruldu.

Alınan bilgiye göre, 30 Kasım 2020 öğleden önce bir toplantı duyurusuyla, içlerinde yaklaşık 30 Türk vatandaşının da bulunduğu 350 NetEnt çalışanının işlerine son verildi.

Malta Hükümeti’nin teyit ettiği bilgiye göre, işten çıkarılan çalışanlar Jobsplus özel portalı aracılığıyla yeni işe kaydolabilecekleri belirtildi. Etkilenen kişilere yardımcı olmak için 22201251’de özel bir yardım hattı da kuruldu.

Ekonomi Bakanlığı, “JobsPlus yetkilileri, bu hizmeti doğrudan koordine etmek için şirket yönetimi ile temas halinde” olduğunu belirtti.

Aralarında 30 Türk vatandaşının da bulunduğu NetEnt çalışanlarının nasıl ve ne kadar sürede yeni iş bulacağı işsiz kalan kişilerde oldukça derin bir kaygı ve strese yol açtı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz