14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Naxxar Belediye Başkanı, “Sahil Yolu’na karavan planı, amatörce, askıya alınsın!”

11 Temmuz 2022

Altyapı Malta’nın geçici bir karavan alanı için yaptığı başvurununaskıya alınmasını isteyen Naxxar Belediye Başkanı Anne Marie Muscat Fenech Adami, “Bu ülkede alan sınırlıdır ve onu mutlak olarak en iyi şekilde kullandığımızdan emin olmak bizim sorumluluğumuzdur” dedi.

Altyapı Malta’nın geçen yıl yaptığı başvuru planı Baħar iċ-Ċagħaq’taki sahil yolu olan Triq is-Salini’de ‘geçici karavan alanı’ kurmayı amaçlıyor. Planla ilgili bugün bir basın toplantısı yapan Naxxar Belediye Başkanı Anne Marie Muscat Fenech Adami, konseyin başvurusu hakkında büyük çekinceleri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Adami, planlar konusunda belediyeye hiçbir zaman danışılmadığını ifade ederek Altyapı Malta’nın planlarının bölge için ana kanalizasyon sistemine bağlantısı veya elektrik bağlantısı gibi yeterli altyapıyı içermediğini söyledi.

Karavanların izni tüm yıl boyunca bölgeyi işgal etmesine ve kötüye kullanımına karşı bir kural içermediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Adami, yerel konseyin karavanların Sahil Yolu’na kalıcı olarak park etmesini engelleyecek yönetmelik çıkardığını ancak geçen yıl bir önceki Yerel Yönetim Bakanı Jose Herrera tarafından reddedildiğini hatırlattı.

Başkan Muscat Fenech Adami, “Konsey bir karavan alanına sahip olmaya karşı değil, aslında önerilen tüzüğümüz bunun olasılığını öngördü” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak bu planı amatör olarak sunulduğu şekliyle kabul edemeyiz. Her şeyden önce, içerdiği düşünülen tek sıhhi altyapı mobil tuvaletler, ikincisi kervan sahasına geçici diyorlar. Gerçekten geçici mi olacak yoksa belli kişilerin yazlık bir yerde konaklayabilmesini mi sağlayacaklar?”

Belediye başkanı, uygulamanın bölgenin bir Natura 2000 alanı ve tarihi alanlara ev sahipliği yaptığı gerçeğini karşılamadığını ayrıca rüzgar sörfü için tercih edilen bölge olduğuna dikkat çekerek “Bu ülkede alan sınırlıdır ve onu mutlak olarak en iyi şekilde kullandığımızdan emin olmak bizim sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz