12.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Mülteciler üstünden vizesiz seyahat teklifi

05 Ekim 2021

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, göndermek istedikleri 1908 sığınmacıyı Türkiye’nin kabul etmediğini belirterek, Avrupa’nın Türkiye’ye vizesiz seyahat sözünü tutmasını buna karşılık Ankara’nın da sığınmacıları geri almasını istedi.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ortaya çıkan yoğun göç olasılığı, göç yolları üzerinde bulunan ülkelerde endişe yaratıyor.

Yunanistan Göç Bakanı Alman Die Welt gazetesine yaptığı açıklamalarda Afganistan’dan şu ana kadar yoğun bir göç hareketi görmediklerini belirtti. Mitarachi, Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci mutabakatına uyulmasını istedi.

Rüşvet gibi vizesiz seyahat önerisi

Avrupa’nın Türkiye’ye vizesiz seyahat ve ticaret konularında verdiği sözleri tutması gerektiğini söyleyen Bakan Mitarachi, Türkiye’nin de buna karşılık  sığınmacıları geri almasını istedi.

Bakan, Yunanistan’ın bin 908 sığınmacıyı geri göndermek istediğini ancak Türkiye’nin kabul etmediğini kaydetti.

Mülteci mutabakatı 2016’da imzalanmıştı

Ortadoğu, Asya ve Afrika’da savaştan ve yoksulluktan kaçan insanlar Avrupa’ya geçişleri için Yunanistan’a Türkiye üstünden geçiyor. 2015’de Suriye savaşını müteakip 1 milyon sığınmacı yasa dışı olarak Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalışmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Türkiye ile AB arasında 2016’da imzalanan mülteci mutabakatı sonrasında Ege üzerinden sığınmacı geçişleri büyük ölçüde azalmıştı.

Artı Gerçek

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz