15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Msida Yerel Meclisi’nden Dinlerarası İftar Buluşmasına Davet

Msida Yerel Meclisi tarafından, Msida Parochial Kilisesi, Malta Fas Topluluğu ve Ahmediye Müslüman Cemaati Malta ile işbirliği içinde farklı kültür ve dinlerde oruç tutma kavramını kutlamak için benzersiz bir etkinlik düzenleniyor.

“Orucu Kutlamak” başlıklı etkinlik, 16 Mart Cumartesi günü saat 17:00’de Misraħ San Ġużepp Msida’da (Msida Kilisesi önündeki meydanda) düzenlenecek. Herkese açık olan etkinlik kapsamında, farklı inanç ve çevrelerden insanlar bir araya gelerek çeşitli geleneklerde oruç tutmanın önemi hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı bulacak.

Etkinlikte açılış konuşması Msida Belediye Başkanı tarafından yapılacak, ardından farklı dinlerde oruç tutma felsefesi üzerine sohbetlere yer verilecek. Akşam etkinliği, Malta eski Cumhurbaşkanı ve Emeritus Enstitüsü başkanı Marie-Louise Coleiro Preca’nın kapanış konuşmasıyla sona erdirilecek.

Etkinliğe katılanlara geleneksel yemekler ücretsiz olarak ikram edilecek.

Bu etkinlik, dinler arası anlayışın teşvik edilmesi ve Msida’daki farklı topluluklar arasında köprülerin kurulması için harika bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz