16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Mosta Ağaçlarının Zehirlenmesi: Soruşturmada Neler Oluyor?

Çevre aktivist grubu Moviment Graffitti, Mosta’daki ağaçların zehirlenmesiyle ilgili soruşturma hakkında yetkililerden bilgi talep ediyor.

Geçen ay, sivil toplum kuruluşu, Mosta kubbesinin yanındaki ağaçlarda yapılan delikler ve çevresinde bulunan bilinmeyen bir sıvı nedeniyle yetkilileri alarma geçirmişti. Söz konusu ağaçlar, Kasım ayında son anda kökünden sökülmekten kurtarılmıştı.

Çevre ve kaynaklar yetkilisi (ERA) ile Mosta belediyesi daha sonra bu konuyla ilgili polise rapor sunmuştu. ERA, “vandallık eylemini” kınayarak, ağaçların gövdelerine ve köklerine açılan delikler ile bu deliklere bilinmeyen bir sıvının dökülmesi gibi “yetkisiz müdahaleyi” soruşturduğunu açıklamıştı.

Moviment Graffitti, yetkililerden soruşturma hakkında kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirmelerini talep etmişti.

Yetkililerden “üç hafta boyunca ses çıkmaması” üzerine harekete geçen Moviment Graffitti, Çevre Bakanı Miriam Dalli, Malta Polisi, ERA ve Mosta Belediyesi’ne gönderdiği mektupta soruşturma, ağaçların sağlık durumu ve bundan sonra atılacak adımlar hakkında “bilgi talep etti.”

Mustafa kilisesinin yanındaki Constitution Road üzerinde bulunan 12 adet olgun ficus ağacı, Kasım ayında meydana gelen olaylarla ulusal gündemin merkezi haline gelmişti. Meydanın yenilenmesi çalışmaları kapsamında ağaçların sökülüp başka yere dikileceği haberleri üzerine harekete geçen aktivistler, çalışmaları durdurmayı başarmıştı.

Budama işlemine başlanmışken, Moviment Graffitti üyelerinin de aralarında bulunduğu aktivistler, alana giderek çalışmaların devam etmesine engel olmuştu. Bunun üzerine belediye baskılara boyun eğerek planlarından vazgeçmişti.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz