26.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Mobil COVID-19 aşı kliniği kurulacak ve Malta’da seyahat edecek

 

13 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Sağlık Bakanı Chris Fearne Twitter’da yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde bir mobil COVID-19 aşı kliniği kurulacağını ve farklı yerleri ziyaret edeceğini duyurdu.

Nüfusun yüzde 80’inden fazlası artık COVID-19’a karşı tamamen aşılanmıştır ve 12 ila 15 yaş arasındaki çocukların üçte ikisine ilk doz aşı uygulanmıştır.

Mobil aşı kliniği nereleri ziyaret edecek?

Testi pozitif çıkan bir kişiyle temas kurduktan sonra kendini karantinaya alan bakan, kliniğin Pazartesi günü Mosta’da, 21 Temmuz’da Żejtun’da ve 23 Temmuz’da St Julian’da olacağını söyledi. Randevuya gerek olmadığını da ekledi.

Cuma günü açıklanan yeni düzenlemelere göre , yolcuların çarşamba gününden itibaren tam aşıları olmadıkça Malta’ya girişlerine izin verilmeyecek.

Avrupa Birliği, “ayrımcı” olabileceğini söyleyerek yasakla ilgili endişelerini dile getirdi .

Gömülü klinikler

Hükümet daha sonra yaptığı bir açıklamada, Pazartesi gününden itibaren aşısız sakinlerin, Pazartesiden Cumartesiye 08:30-15:00 saatleri arasında Üniversitedeki Gateway Hall’dan ve Pazartesi günleri Gozo Konferans ve Fuar Merkezi’nden randevu almadan aşı yaptırabileceklerini söyledi. Cuma günleri, 8.30am ve 3pm arasında açık kalacak.

Bir aşı için başvuranlar, Malta’da ikamet ettiğinin kanıtı ile birlikte Kimlik Kartlarını veya başka bir kimlik belgesini ibraz etmelidir. Bu kanıt, su ve elektrik faturası, kira sözleşmesi veya iş sözleşmesi olabilir.

Randevusuz aşılanacak 16 yaşından küçük çocukların bir kimlik belgesi ibraz etmeleri ve aşıya rıza gösterebilecek bir ebeveyni ile birlikte gelmeleri gerekmektedir.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz