13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

MITA, Koronavirüs temas izleme uygulaması ilk olumlu sonuçlarını verdi

20 Eylül 2020 – Malta

Malta’da binlerce akıllı telefon kullanıcısı, virüs bulaşmış bir kişiye yakın olabilecek daha fazla kişiyi bulma sürecini kolaylaştırmak için tasarlanmış Koronavirüs temas izleme uygulamasını indirdi.

Cuma günü başlatılan uygulama, Android cihazlarda 10 binden fazla kez indirildi. Apple kullanıcıları için rakamların hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Malta Bilgi Teknolojileri Ajansı’nın (MITA) bir sözcüsü, Times of Malta’ya uygulamanın halihazırda “olumlu bir etkisi” olduğunu ve “iyi bir indirme işlemi” olduğunu söyledi.

Peki uygulama nasıl çalışıyor?

Uygulamanın arkasındaki geliştirici ekibinin bir parçası olan araştırmacılardan biri olan Judie Attard, aracın en önemli unsurlarından birinin herhangi bir kişisel veri toplamaması olduğunu söyledi.

Yakınlık izleme olarak bilinen sensöre bağlı olarak, kullanıcılar uygulamayı ilk yüklediklerinde bir dizi adımı izlemeli ve ardından arka planda çalışmasına izin vermelidir.

Kullanıcı, uygulamanın yalnızca temas takibi için kullanıldığı ve hiçbir şekilde virüse karşı koruma sağlamadığı hakkında bilgilendirilir. Bu sonraki bölüm, bir Koronavirüs hastasıyla olası bir temas olması durumunda telefonun bildirim göndermesine izin vermeyi içerir. Bu işlev yakın zamanda Malta’daki kullanıcılara sunuldu.

Bu noktada, uygulama çalışır durumda ve anonim yakınlık kodlarını (düzenli olarak değişen bir dizi numara) uygulamanın yüklü olduğu diğer telefonlarla paylaşıyor.

Attard, uygulamanın çalışma şeklini kartvizitleri paylaşmaya benzetiyor.

Kaynak : Times of Malta – https://timesofmalta.com/articles/view/mita-hails-positive-impact-of-covid-contact-tracing-app.819214

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz