23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Metsola, “kürtaj karşıtı” konumundan vazgeçti

20 Ocak 2022

Avrupa Parlamentosu Başkanı seçilen Maltalı milletvekili Roberta Metsola, kürtaj karşıtlığı konumundan vazgeçerek kadınların doğum kontrolü ve kürtaja erişimini garanti altına alan anlaşmayı imzalayacak.

Kürtaj karşıtı tutumuyla bilinen Malta Milliyetçi Parti Milletvekili Roberta Metsola, Avrupa Parlamentosu Başkanı seçildikten bir gün sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile yaptığı görüşme ardından “kürtaj karşıtı” konumundan vazgeçti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesinin ardından birlikte basın açıklaması yapan Roberta Metsola, ilk amacının “kadınların doğum kontrolü ve kürtaja ayrıca bilgi ve eğitime erişimini” garanti altına alan Simone Veil Anlaşması’nı imzalayacağını söyledi.

Simone Veil Anlaşması ismini,  hem Auschwitz-Birkenau hem de Bergen-Belsen’de toplama kampında bulunarak Holokost’tan kurtulan Fransız Parlamento üyesi ve eski Sağlık Bakanı Simone Veil’den alıyor.

Tüm kadınların haklarını korumaya, teşvik etmeye ve güçlendirmeyi amaç edinen anlaşmanın diğer ilkeleri arasında annelik ve babalık izninin korunması, kadına yönelik şiddetle mücadele, işyerinde eşitlik ve siyasi temsil yer alıyor.

AP Başkanı seçildikten sonra anlaşmayı imzalayacağını söyleyen Metsola’nın bu tutumu, parti liderinin kategorik kürtaj karşıtı duruşuyla çelişiyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz