17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Meğer Lozan Andlaşması’nın gizli maddesi yokmuş!

04 Mayıs 2022

Bir neslin büyüdüğü, bir yalanın ülke gerçeğine dönüştüğü Lozan Andlaşması gizli maddeleri olduğu iddiası resmi olarak yalanlandı. T.C Cumhurbaşkanlığı “Lozan Andlaşması’nda yer alan gizli madde bulunmamaktadır” açıklamasıyla madenlerin çıkartılmasına da bir engel bulunmadığını duyurdu.

“Türkiye 2023’te bitecek olan Lozan Andlaşması ile topraklarında gömülü madenleri çıkartıp süper güç olacak. Lozan’daki gizli maddeler nedeniyle “Bor” başta birçok madenimizi çıkarma iznimiz yok. 2023’te bu maddelerin geçerliliği kalmayacak. O zaman petrol, maden tüm zenginliğimizi çıkartacağız. Kimse Türkiye’yi tutamayacak”

Türkiye’de yıllardır duyduğumuz bir neslin büyüdüğü bu asparagas bilgi neredeyse ülkenin bir gerçeği halini almıştı. Vatandaşın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazılı sorduğu “Lozan Andlaşması gizli maddeleri nelerdir?” sorusuna CİMER yanıt verdi.

Süha Keskin isimli vatandaşa “Lozan Andlaşması’nda gizli maddeler bulunmamaktadır” yanıtı veren CİMER “Madenleri çıkartmada herhangi bir engel yoktur” ifadelerini kullanarak Lozan Barış Andlaşması’na Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden erişilebileceğine de dikkat çekildi.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz