14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Mavi kartlıların Türk vatandaşlığı için başvuruları yetecek

30 Nisan 2022

Vatandaşlıktan çıkan mavi kartlıların çocukları sadece ebeveynlerinin başvurusu ile Türk vatandaşlığını kazanabilecek. Vatandaşlık için “reşit” olmak ve Türkiye’de beş yıl ikamet şartının da kaldırılmasıyla 18 yaşından büyük olanların kendi başvuruları vatandaşlığını alması için yeterli olacak.

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya basına ilettiği açıklamada yeni düzenlemeleri paylaştı.

2019 yılından önce anne ve babası Türk vatandaşlığından çıktığı için vatandaşlığı kaybeden çocuklar ebeveyninin başvurusu sonrası vatandaşlığını kazanabilecek.

Ayrıca anne ve babası vatandaşlıktan çıkmış mavi kartlıların 2019 yılından sonra doğmuş olan çocuklarının da vatandaşlık alabilmesi içinde ebeveynlerin başvurusu yeterli olacak.

Mavi kartlı vatandaşların 18 yaşından büyük çocukları ise kendi başvuruları ile vatandaşlığını alabilecek. Ayrıca Türk vatandaşlığı için “ergin olma”  ve “Türkiye’de 5 yıl geçerli ikamet izni” şartı da kaldırıldı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz