12.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Marsaskalalılar kazandı, marina projesi durduruldu

23 Şubat 2022

Başbakan Robert Abela, Marsaskala körfezinde yapılmak istenen yat limanı projesinin bir an önce durdurulacağını açıkladı.

Marsaskala’ya yat limanı projesine karşı ilk andan itibaren mücadele eden Marsaskalalılara güzel haberi Başbakan Robert Abela verdi.

Marsaskala’da düzenlediği seçim etkinliğinde konuşan Abela, bölge sakinlerinin endişelerini dinlediğini belirterek “Bu koyun güzelliğinin akşamları mesire boyunca aşağı inip dinlenmek olduğunu anlıyorum. Korku, projenin bunu öldüreceğiydi”  şeklinde konuştu.

Konuyu kabinedeki meslektaşlarıyla da görüştüğünü aktaran ve onların da endişeli olduğuna dikkat çeken Başbakan Abela, “Bütün bunları düşündük. Ve en iyi karar bu projenin bir an önce durdurulmasıdır” dedi.

St. Julian’s’da bir etkinlikte konuşan muhaflefet partisi lideri lideri Bernard Grech, projeyi iptal etmesi halinde başbakanı tebrik edeceğini söyledi. Grech, insanların yüzdüğü yerlerin marinalara dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.

Marsaskalılar bir yıldan beri eylemler de gerçekleştirerek projeden tamamen vazgeçilmesini istiyordu. Son olarak seçime girecek adaylara, “Sevgili aday, önerilen yat limanı projesine karşı olduğuğunuzu açıkça kamuoyuna duyurmadan bu kapıyı çalmayın” mesajını vermişti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz