24.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Marsaskala Körfezi’ne su topu sahası planı iptal edildi

10 Aralık 2021

Marsaskala Körfezi’nde bir su topu sahası ve yardımcı tesisler için verilen planlama izinlerini mahkeme iptal etti. Sivil Toplum Kuruluşu Moviment Graffitti’nin duyurduğu kararla bölgeye inşa edilmek istenen yapıların yerel plana aykırı olduğu tespit edildi.

Malta Planlama Otoritesi tarafından Marsaskala Körfezi’ne yapılmak istenen su topu sahası ve ek tesisler için verilen  ve Planlama Mahkemesi tarafından onaylanan izinleri Moviment Graffitti mahkemeye taşımıştı.

STK Moviment Graffitti’nin itirazı üzerine mahkemeler, Marsascala Körfezi’ndeki bir su topu sahası ve diğer yardımcı tesisler için planlama iznini iptal etti.

Bölgede yaşayan sakinlere ve konut sahiplerine projeye karşı ısrarları için teşekkür eden STK son gelişmeyi “Mahkeme belirtilen bölgenin bu tür gelişmeler için olmadığını söyledi ve bu nedenle izni iptal etti” ifadeleri ile duyurdu.

Deniz yatağının kapsamlı bir şekilde kazılmasını gerektirecek olan projenin bölgenin mevcut yerel plana aykırı bulunarak tatlı su kullanan bir havuzun denizde yapımına gerek olmadığına karar verildi.

10

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz