17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Marsa’da 117 yıllık tramvay istasyonu restore edilecek

13 Şubat 2022

Malta’nın ilk kültür başkenti seçilen Marsa’da en son 1929 yılında kullanılan eski bir tramvay durağı restore edilecek.

Marsa Belediye Başkanı Josef Azzopardi, 1929’da kapandıktan sonra ticaret okulu tarafından 2005’e kadar kullanılan bina için “Böyle bir binayı harabeye çevirmek için terk edemeyiz” dedi.

Malta’nın kültür başkenti seçilen Marsa’da yapılacak etkinliklere Marsa Yerel Konseyi, İçişleri Bakanlığı ve Temizlik Departmanı ortak çalışmalar duyuruldu.

Çalışmalar kapsamında Marsa’daki kullanılmayan eski bir tramvay istasyonunun restaeroyon çalışmalarına alınacağı açıklandı.

Malta’nın tramvay sistemi, 1905 ve 1929 yılları arasında elektrikli tramvayları işleten Malta Tramways Ltd tarafından işletiliyordu.

Valletta, Marsa, Paola, Żebbuġ ve Birkirkara gibi şehirlere giden bir metre genişliğindeki hatlar, Valletta-Mdina demiryolu hattına paralel yol üzerinde ilerleyerek trafik sisteminin otomobil ve otobüsler tarafından kullanılmasına olanak sağladı.

Ancak, 1929’da, sistemi çalıştıran şirket iflas edince operasyon sonlandırıldı ve ardından yeni altyapı inşa edildi.

Şimdi, Marsa’daki istasyon, Marsa Yerel Konseyi, İçişleri Bakanlığı ve Temizlik Departmanı arasında yeni bir ortak operasyonla temizleniyor.

Marsa Belediye Başkanı Josef Azzopardi, kültür başkenti seçilmesiyle sanat sergileri ve müzik gösterileri içeren programı için 200 bin Euro fon verildiğini belirterek, Kültür Şehri’nin “ihmal halindeki” birçok tarihi binayı rehabilite etmek istediklerini söyledi.

Marsa Belediye Başkanı Azzopardi, 1929’dan sonra eski tramvay istasyonlarının ticaret okulu tarafından kullanıldığını ancak 2005’ten sonra kullanılmaz hale geldiğini aktararak, “Böyle bir binayı harabeye çevirmek için terk edemeyiz” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz