20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Marmara Denizi öldü Ekim ayında müsilajın yeniden patlaması bekleniyor

18 Eylül 2021

Avrupa medyası, ‘Marmara öldü’ manşetleri attı ve müsilajın ekim ayında daha güçlü döneceğini yazdı.  Gazeteler, “Marmara kanalizasyon gibi kullanılıyor. Ekosistem çöktü. Mercanlar suyu filtreleyemiyor, midyeler büyümüyor” diye yazıyor.

Avrupa basını üç gündür, “Marmara Denizi öldü” manşetlerini atıyor. Bu haberlerin dışında, çok sayıda yorum ve analizlerle Marmara’nın ölümünün nedenleri tartışılıyor.

Alman Haber Ajansı DPA’nın, Türkiye’deki hidrobiyolog ve müsilajla ilgili araştırmalar yapan ekiple yaptığı görüşmeler, Alman televizyon kanalları başta olmak üzere, Avusturya, İngiltere, İsviçre ve diğer ülke medyalarında geniş yer buluyor.

DPA’ya konuşan Hidrobiyolog Levent Artuz, iç deniz ekosisteminin önemli ölçüde bozulduğunu belirterek, “30 yıllık yoğun kirlilikten sonra Marmara artık ölü bir deniz” açıklaması yaptı.

20 uzmanla 450 noktada inceleme yapan ekipler, musilajın ve dipte oluşan balçıkların ekosisteme geri dönülemez şekilde zarar verdiğini duyurdu. Bunun bölgedeki diğer su ve deniz kaynaklarına da yayılmasından korkuluyor.

sozcu

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz