29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

‘Maratonun rotasında güvenlik sorunu yok!’

20 Şubat 2022

Sport Malta ve Transport Malta, 37 yıllık Malta Maratonu’nun iptali ardından düzenledikleri yeni maratonun rotasının güvenli kabul edildiğini duyurdu.

Transport Malta Yardım Maratonu’nda organizatör olan iki devlet kurumu  SportMalta ve Transport Malta, iki potansiyel maraton rotasını tartışmak üzere Transport Trafik Yönetim Komitesi toplantısı yapıldığını açıkladı.

Toplantıda, polis, Mater Dei’nin acil servisi, Malta Turizm Otoritesi, Malta KOBİ’ler Odası, St Julian’s ve Sliema iş dünyası, toplu taşıma, Sivil Koruma Departmanı, Engelliler Komisyonu, Altyapı Malta ve Transport Malta’dan temsilciler hazır bulundu.

Malta Maratonu’nun “güvenli” olmadığı için kabul etmediği rota ile ilgili Transport Malta ve SportMalta yetkilileri aksi görüşleri savundu.

Hükümet kurumunun yetkilileri “Üyeler, Transport Malta tarafından önerilen rotanın güvenli olduğu, toplu taşımayı aksatmadığı, sporcular için kabul edilebilir olduğunu oybirliğiyle kabul etti” açıklamasında bulundu.

Malta Maratonu Organizasyon Komitesi, Transport Malta tarafından önerilen rotanın Mater Dei Hastanesi Acil Servisi, Malta Kızıl Haç ve Malta Trafik Polisi tarafından kabul edilemez bulunduğunu belirterek 37 yıllık geleneksel maraton koşusunu iptal etmişti.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz