18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’yı Avrupa’nın en güvenli yerlerinden biri yapmak için aşı ‘yeterli değil’

6 Nisan 2021-Çev. Sevim Bakar/Malta

Malta Tabipler Birliği (MAM), Malta’nın bu Haziran ayında Malta’ya uçan turistler için umursamaz ve güvensiz bir ülke değil, güvenli ve sorumlu bir ülke olarak tanıtılması gerektiğini söyledi.

29 Mart Pazartesi itibariyle, seyahat yeşil listesindeki tüm ülkeler amber listesine alındı, bu da gelen tüm ziyaretçilerin uçağa binmeden önce negatif bir Covid testi sonucu sunmak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği (MUMN) başkanı Paul Pace’e göre endişelenilmesi gereken şey partiler, havuz başı ve tekne partilerinin sorun yaratacak olması. İnsanlarla dolu Comino’ya giden feribot tekneleri ve birçok tekne partisi ile Malta’nın seyahat edilecek en iyi yerlerden biri iken, en kötü yerlerden biri olması sadece birkaç hafta meselesi olacak.

Pace “Aşı kesinlikle yardımcı olurken, tek başına yeterli olmayacak. Aşı yaptırmak, Covid-19’dan önceki gibi normal bir yaşam tarzına, hiçbir maske veya sosyal mesafe olmadan hızla geri dönebileceğimiz anlamına gelmez. İhtiyacımız olan önlemleri Haziran ayında takip ettiğimiz sürece Avrupa’nın en güvenli destinasyonlarından biri olabiliriz”dedi.

Turizmi İyileştirme planı, plana 20 milyon € ‘dan az olmamak üzere yatırım yapılması planlanarak yerel turizm sektörünü iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz