23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’ya seyahat edeceklerin bilmesi gereken her şey

22 Temmuz 2021 /  Malta / Çağrı Yalçın

COVID-19 pandemisi, bir tatil veya iş gezisi planlamayı, kısıtlamaların ve gereksinimlerin bir hevesle sürekli değiştiği bir migrene dönüştürdü.

Bununla birlikte, Malta’nın havaalanına, doğru belgeler ve sertifikalarla gelmek de dahil olmak üzere, bir tatil için ülkeye girmeden önce yabancı gezginlerin karşılaması gereken bir takım gereksinimleri var.

Malta’da bir tatil veya iş gezisi planlıyorsanız, çantalarınızı toplayıp havaalanına gitmeden önce bilmeniz gereken tüm bilgiler burada.

Not: Bu liste, yerel sağlık yetkilileri tarafından yayınlanan en son düzenlemelere göre güncellenmiştir ancak seyahatleriniz için herhangi bir rezervasyon yapmadan önce yetkililerle görüşmeniz tavsiye edilir.

  • Yerel sağlık yetkilileri tarafından tanınan bir COVID-19 aşı sertifikası.
    • Ek A’da listelenen ülkelerden sadece aşı sertifikaları kabul edilir – markasını emin Ülkeniz listede altına düştüğünde kontrol etmek burada .
    • Aşı sertifikası, yalnızca EMA onaylı bir aşının son dozu uygulandıktan en az iki hafta sonra verilmişse geçerlidir .
  • Yolcular ayrıca burada bulunabilecek bir yolcu bigi formu doldurmalıdır.
  • Yolcular ayrıca yukarıdakiyle aynı bağlantıda bulunabilecek bir sağlık bilgilendirme formu doldurmalıdır.

Geçerli bir aşı sertifikam yoksa ne olur?

Geçerli bir aşı sertifikasına sahip olmayanların veya Ek A’da listelenmeyen bir ülkeden seyahat edenlerin, ülkeye varıştan 72 saat önce alınan ve masrafları size ait olmak üzere yapılan PCR testinin negatif olması istenecek.

Bu aynı zamanda beş ila 12 yaş arasındaki çocuklar için de geçerlidir, ancak beş yaşından küçükler için geçerli değil.

Ayrıca PCR testi negatif çıkarak ülkeye giriş yapanlar da 14 günlük karantina süresine tabi tutulacak. İkamet adresi Malta ise, alternatif bir konumda karantinada kalabilirsiniz ancak Halk Sağlığı Müfettişliğinin onayı gerekiyor. ([email protected] )

Ya Malta’da ikameti olmaya biri olarak seyahat ediyorsam?

Negatif PCR testi ile Malta’ya giren tüm ikameti olmayanlar, hükümet tarafından onaylanmış bir otelde 14 gün karantinaya girmek zorunda kalacak ve kaldıkları süre boyunca her gece oda başına 100 € ödemeleri gerekecek. Bu ücrete sadece odaya servis edilen kahvaltı dahil.

Sağlık yetkilileri, bireylerin karantina süresi boyunca test edilmesini isteyebilir. Belirtiler gösterirseniz, 120€’ya mal olan başka bir PCR testi için ödeme yapmanız gerekecek.

Ek A’da olmayan bir ülkeden seyahat ediyorsanız ne olur?

Ek A’da listelenmeyen bir ülkeden Malta’ya seyahat edenlerin, serbest bırakılmaları için varışta PCR testi yaptırmaları ve ardından karantina süresinin 10. veya 11. gününde hızlı bir test yaptırmaları gerekir ki bu negatif olması gereklidir.

1 Ağustos itibariyle:

Amerika Birleşik Devletleri’nden ve Ek A’da listelenen eyaletlerden seyahat eden yolcuların taranabilir bir QR kodu içeren bir aşı sertifikası bulundurmaları gerekecek.

Bu liste bir kez daha yerel sağlık otoriteleri tarafından çıkarılan yönetmeliklere göre güncellenmeye devam edecektir.

Malta şu anda COVID-19 pandemisinin üçüncü dalgasıyla uğraşıyor. COVID-19 vakalarındaki artış, sağlık yetkililerinin İngilizce dil okullarının kapatılması da dahil olmak üzere yeni önlemler almasına neden oldu.

Kaynak Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz