12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’ya gelen her 100 yolcudan 30’u aşılanmamış

26 Nisan 2021

Malta’ya gelen yolcuların üçte birinin zorunlu olmasına rağmen negatif bir COVID-19 test sonucu olmadan adaya geldikleri öğrenildi. Adaya gelişlerde onaylı bir aşı sertifikası veya negatif bir test sonucuna sahip olması zorunlu tutuluyor.

Tüm ülkelerden gelecek yolcuların 72 saat öncesine kadar yaptırılmış ve negatif sonucu olan COVID-19 testi yaptırmasının zorunlu olmasına rağmen, gezginlerin yaklaşık yüzde 30’unun test yaptırmadan geldikleri öğrenildi.

Test sonucu olmayan yolcuların adaya gelişinde sağlık çalışanlarınca ücretsiz test yapıldığını bildikleri için negatif test sonucu sertifikası olmadan gelenlerin sayısının yüksekliğine dikkat çektiler.

Bazı ülkeler, testlerin masraflarını yolcuların kendisinden karşılamaya çalışırken Halk Sağlığı  şefi Charmaine Gauici, yolcuların çoğunun test soncularını gösteren sertifika ile geldiklerini bildirdi.

Gauci, yetkililerin adaya aşısız gelenler için test ücreti getirmeyi düşünüp düşünmedikleri sorusuna “Hala bu testi ücretsiz olarak sunuyoruz çünkü insanların Malta’da test edildiğinden emin olmak istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.

İşleri kontrol altında tutabilmek için testlerin yapılmasının AB’nin, gezginleri aşı yaptırmaya teşvik edilmesi için aşı sertifikalarına odaklanmasını  umduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Chris Fearne Pazar günü yaptığı açıklamada, herkesin Malta’ya giden uçaklara veya gemilere binmeden önce onaylanmış bir aşı sertifikası veya negatif  test sonucuna sahip olması gerekeceğini duyurmuştu.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz