18.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın yardım etmediği göçmenleri İtalyan yetkililer kurtardı!

11 Mart 2023

Malta sularında bir teknede mahsur kalan ve tehlikede olan 80’den fazla sığınmacının kurtarılması için yapılan çağrılara Maltalı yetkililerin yanıt vermemesi sonrasında sığınmacıları İtalyan yetkililer kurtardı.

Malta’nın Arama ve Kurtarma Bölgesinde (SAR) tehlikede kalan 80’den fazla göçmenin yardım için yaptığı çağrılar hükümet tarafından yanıtsız bırakıldı. Son birkaç gün içinde kurtarılması için çağrılar yapılan sığınmacılara yardım için adım atılması yönünde çok sayıda çağrı yapıldı.

Aktivist grup Moviment Graffitti İçişleri Bakanı Byron Camilleri ve Malta hükümetini etiketleyerek sosyal medyadan yaptığı çağrıda “Onların güvenliği sizin sorumlululuğunuzdadır” ifadelerine yer verdi.

Ancak Maltalı yetkililer çağrılara yanıt vermeyerek harekete geçmedi bunun yerine İtalyan yetkililer sığınmacılara yardım ederek onları güvenli şekilde karaya çıkarıldığını bildirildi.

Olayla ilgili yapılan açıklamada aktvist grup “Sonunda felakete yol açabilecek çok uzun gecikmelerin ardından tehlikede olan yaklaşık 80 kişinin İtalyan yetkililer tarafından kurtarıldığını öğrendik. Hayatta kaldıkları için sevindik hepsinin iyi olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz