14.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın karantinasız seyahat listesine 19 ülke eklendi

22 Eylül 2021

Malta’nın seyahat kırmızı listesine on dokuz ülke eklendi. Kırmızı liste ülkelerinden gelen turistler, tanınmış bir aşı sertifikasına sahip olmaları koşuluyla Malta’ya karantina olmadan girebilecekler.

Pazartesi günü yasal bir bildirimde yayınlanan güncelleme, Perşembe günü yürürlüğe girecek.

Sağlık Bakanı Chris Fearne, ülkenin seyahat kurallarının Avrupa’daki en kısıtlayıcı kurallardan biri olduğu yönündeki şikayetler üzerine Eylül ayının başlarında kurallarda değişik yapılacağını duyurmuştu.

Yasal uyarıya göre Bahreyn, Gabon, Kuveyt, Maldivler, Bermuda, Ruanda, Rusya, Moğolistan, Cape Verde, Namibya, Saint Kitts ve Nevis, Myanmar, Malezya, Tunus, Fas, Irak, Güney Afrika, Hindistan ve Timor’dan Malta’ya seyahat edilebilecek.

Adaya bu ülkelerden gelenlerin, tanınan bir aşı sertifikasına sahip oldukları sürece varışta karantinaya girmeleri gerekmeyecek.

Yetkililer şu anda Malta, AB, Birleşik Krallık, BAE, ABD, Sırbistan, Türkiye, Cebelitarık, Jersey ve Guernsey, Katar, Arnavutluk, Avustralya, Mısır, Lübnan ve Kanada’nın aşı sertifikalarını tanıyor.

Sertifikalar, yalnızca sahiplerine Pfizer, Moderna veya AstraZeneca tarafından üretilen iki aşı ya da Johnson & Johnson tarafından yapılan Janssen aşısının birinci dozu verildiyse geçerli olarak tanınır. 

Son haftalarda, Malta’nın karantina prosedürleri, sakinlerin belirli ülkelerden seyahat etmesinin ardından manşetlerde yer almıştı. En riskli görülen ve koyu kırmızı listede yer alan ülkelerden gelen kişilerin, bir otelde karantinaya alınmaya zorlanıyordu. Bu hizmet , 1400 €’luk bir ücret karşılığındaydı. Birçok kişi, özellikle adada mülkleri olduğu için fahiş orandan şikayet ettikten sonra, hükümet aşıları tam olan sakinlerin evlerinde kendilerini izole etmelerine izin vereceğini duyurdu.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz