19.9 C
Malta
Salı, Mayıs 21, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın, Hayati Derecede Uyuşturucu Test Kitlerine İhtiyacı Var

Avrupa uyuşturucu eğilimleri üzerine bir rapor, Malta’nın uyuşturucu kullanıcıları için hayati önem taşıyan test ekipmanları konusunda ciddi eksiklikler yaşadığını ortaya koydu.

Correlation – European Harm Reduction Network (C-EHRN) tarafından hazırlanan rapor, Malta’da uyuşturucu kullanıcılarını koruyacak yetersiz kaynakların bulunduğuna dikkat çekti, özellikle kontamine uyuşturucu kullanıcılarını uyaracak zayıf bir sistem olduğunu belirtti.

Rapor, Avrupa’daki uyuşturucu eğilimlerine ve Malta’nın bu eğilimlere olan ilişkisine dair detaylı bir inceleme yaptı. Diğer bulgular arasında Malta’da diğer Avrupa pazarlarının aksine eroinin sentetik opioidlerle kontamine olmadığı belirtildi.

Benzer şekilde, rapor, Avrupa’nın eroin konusunda bir kıtlık yaşadığını, ancak Malta için aynısının söylenemeyeceğini, ancak yerel olarak eroin kullanımının azalma eğiliminde olduğunu ortaya koydu.

Buna rağmen, rapor, özellikle kokain ve crack kokain kullanımında bir artış tespit etti. Uyuşturucu kullanımı sırasında cinsel aktiviteyi ifade eden “chemsex” sahnesinin arttığı, ketamin gibi eğlence amaçlı kullanılan ilaçların kullanımının da arttığı belirtildi.

Harm Reduction Malta tarafından bir konferansta açıklanan rapor, özellikle kokain ve ketamin ile, ecstasy ve LSD gibi belirli uyuşturucuların eşzamanlı kullanımında bir artış olduğuna dikkat çekti.

Uyuşturucu temin etme konusunda, yerel ve AB genelinde Telegram, Signal ve Whatsapp gibi uygulamaların narkotik alımı için en yaygın kullanılan platformlar olduğu belirtildi.

Uyuşturucu kullanımının ötesinde, rapor, Malta’nın yaygın uyuşturucu test kitlerine sahip olmadığını ve bu durumun kullanıcıları gerçekte ne tükettiği konusunda bilgisiz bıraktığını ortaya koydu. Ayrıca çevrimiçi veya çevrimdışı uyuşturucu pazarlarının izlenip izlenmediğinin de kesin olmadığı vurgulandı.

Raporda, uyuşturucu kontrolünün hayat kurtardığı, kazaların beklenmemesi gerektiği vurgulandı.

 


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz