26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın buğday ithalatı konusunda önlem alması şart

08 Mart 2022

Maltalı üreticilerin dörtte üçüne öğütülmüş un tedarik eden en büyük tahıl ithalatçısından buğday ithalatı konusunda ulusal strateji belirlenmesi uyarısı geldi.

Malta’nın en büyük tahıl ithalatçısı, Ukrayna’daki savaşın küresel arzı boğması nedeniyle, diğer ülkelerin ihracatı kısıtlamaya başlama olasılığı konusunda uyardı ve buğday ithalatı konusunda ulusal bir strateji çağrısında bulundu.

Maltalı üreticilerin yaklaşık dörtte üçüne öğütülmüş un tedarik eden Federated Mills CEO’su Marco Cachia, “Şu ana kadar Macaristan’ın tüm buğday ihracatını durdurmaya karar verdiğini biliyoruz” dedi.

Cachia “Ayrıca diğer ülkelerin bunu takip edebileceğini duyuyoruz. Bu olursa, bir sorunumuz olabilir” dedi.

Sorun yakın olmasa da, uzun vadede yerel pazardaki ürünlerin arzını etkileyebileceğini, bu nedenle ülkenin buğday ithalatı konusunda bir stratejiye ihtiyacı olduğunu belirten Cachia, “Dikkatli olmazsak, arzı Malta’da sınırlamak zorunda kalabiliriz,” dedi.

Şirketinin “yeterli stoka” sahip olduğunu ancak savaşın sürmesi ile durumun kötüleşeceğini belirtirken ve yerel yetkililerle temas halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz