23.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın altın pasaportuna sahip Ruslar

10 Mart 2022

Malta’nın, altın pasaport karşılığı nakit planına en çok Ruslar rağbet etti. İlk faaliyet yılında başvuruların yüzde 54.3’ü Rusya’dan yapıldı.

Malta pasaportu alan Rus isimlerden bazı örnekler  vermek gerekirse, Alexey Alexandrovich Marey 2014 yılında başvurdu. İki yıl sonra kendisi ve aile üyelere Malta vatandaşlığını aldı.

Marey,  Alfa-Bank’ın yönetim kurulunda bulunuyor. Alfa-Bank, AB yaptırımlarından etkilenen Rus bankalarından. Marey, Enern Tech 2 adlı bir Malta şirketinde ise hissedar görülüyor.

Nexia BT’nin Genel Müdürü Brian Tonna, kendisini o zamanki Genelkurmay Başkanı Keith Schembri’nin de dahil olduğu iddia edilen pasaport satış komisyonu planına bulaşmış oldu.

Her iki isim de yalanladıkları iddialarla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda kovuşturmayla karşı karşıya.

Maxim Shubarev, 2018’de bir Malta pasaportuna sahip oldu. Rus milyoner, 70 metrelik lüks teknesinin Büyük Liman’a girmesiyle bu hafta manşetlere çıktı. 59 yaşındaki Shubarev, St Petersburg merkezli büyük bir Rus inşaat şirketi olan Setl Group’un başkanı.

Pavel Graçev, 2017 yılında Malta pasaportu satın alan Rus bir milyonerdir. Hisselerine sahip olduğu Polyus, Perşembe günü Londra Menkul Kıymetler Borsası’ndan men edildi.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz