15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın 2. Dünya Savaşı dönemini anımsamak ister misiniz?

4 Temmuz 2022

İkinci Dünya Savaşı sırasında İtalya ve Almanya’nın kuşatması altında üç yıl boyunca direnen Malta halkına cesaretlerinden ötürü George Cross madalyasının verilişinin 80’inci yıldönümü anısına 19 ve 21 Temmuz günleri tekne turu düzenleniyor.

1942 yılında Kral VI. George tarafından Malta’ya George Cross (George Haçı) madalyasının verilişinin 80’inci yıldönümünde Miras Malta (Heritage Malta)  2. Dünya Savaşı mirasına odaklanan liman turu düzenliyor.

Malta bayrağında yer alan George Haçı ilk 1943’te Malta bayrağına dahil edilmiş ve bugüne kadar ulaşmıştır.

Malta, üç yıl kuşatmaya karşı düşmedi

Malta tarihindeki bu önemli dönüm noktasını anmak için Miras Malta, Marsamxett ve Grand Harbours’ta bulunan 2. Dünya Savaşı mirasını tekrar anımsatacak Liman Turu düzenleyecek.

Çok sayıda tahkimat, askeri altyapı ve diğer önemli yapılarla Liman Bölgesi, savaşta Almanya ve İtalya’nın açık hedefiydi. İtalya Ve Almanya, 1940’tan 1942’ye kadar o dönem bir İngiliz kolonisi olan Malta’yı kuşattı. İtalyan ve Alman bombardıman uçakları Malta adalarına saldırırken, kuşatma altındaki Malta’da kısa sürede erzak eksikliği hissedildi.

Temmuz 1941’de Malta savunmasının İtalyan MAS özel kuvvetlerinin torpido botlarını fark etmesiyle ilk işgal girişimi ve açlık insanların yaşamını tehdit ederken Alman Mareşal Albert Kesserlring verdiği son saldırı emri ile ikinci işgal girişimi Maltalıların direnişi karşısında başarısız oldu.

1942 yılında Kral VI George, Malta halkına kahramanlıklarından dolayı George Haçı’nı verdi. Haç 1943’ten başlayarak Malta bayrağına dahil edilerek bugünlere kadar ulaştı.

Bu tarihi olayın anısına Miras Malta, biri 19 Temmuz Salı ve diğeri 21 Temmuz Perşembe olmak üzere iki liman gezisi düzenliyor. Sliema Feribotlarından (Luzzu Cruises Point) 18:30’da yola çıkaca gezi teknesi ile 75 dakika uzunluğunda olacak gezinti için bilet fiyatları yetişkinlere 17 Euro; yaşlı ve öğrencilere 15 Euro, çocuklar ve Heritage Malta üyeleri için ise 10 Euro olacak.Biletler https://heritagemalta.mt/store/e1076/ [19 Temmuz] https://heritagemalta.mt/store/e1077/ [21 Temmuz]  sitelerinden çevrimiçi satın alınabilir.

HeritageMalta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz