18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın 17 yıllık uluslararası kısa film festivali başlıyor

12 Kasım  2021

Malta’da bu yıl 17.si düzenlenecek olan Kinemastik Uluslararası Kısa Film Festivali’nde farklı ülke ve farklı türlerden 40 kısa film yarışacak. Tüm filmlerin İngilizce alt yazılı gösterileceği festival bu Pazar günü başlıyor.

Malta merkezli kültürel sivil toplum kuruluşu Kinemastik’in 17 yıldır düzenlediği Uluslararası Kısa Film Festivali 14 Kasım Pazar günü başlıyor.

Farklı ülkelerden ve farklı türlerden filmlerin yer aldığı festivalde ödüllü yönetmen Luzzu Alex Camilleri, aktör Marama Corlett ve mimar Zeljka Abromoviç’in jüri olarak yer aldı. Festivalde izleyicilerin de en iyi film seçiminde oy kullanma şansları olacağı belirtildi.

Festivalde uluslararası yarışma için yer alan kısa filmlerin gösterimi ile Malta yapımı filmlerin gösterimi de belirlendi. Malta yapımı filmler 17 Kasım Çarşamba günü ve yalnızca Valletta’da The Royal British Legion’da gösterime girecek.

Uluslararası kısa film yarışmasına katılan 40 kısa filmin gösterimi 18 Kasım’da başlayacak. 21 Kasım günü 40 filmin tamamı gösterime girmiş olacak. Uluslararası ödül için festivale seçilen kısa filmlerin gösterimi ise, Valetta’da Spazju Kreattiv, Rabat’ta St James Cavalier ve Gozo’da Citadel Cinema’da  yapılacak.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz