17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların yüzde 74’ü Rusya yaptırımları sonrası fiyat artışına hazır değil!

23 Haziran 2022

Maltalıların yüzde 74’ü Avrupa Birliği’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı aldığı yaptırım kararlarının ardından gıda fiyatlarındaki artışla karşılaşmaya hazır olmadığını söyledi. AB’de bu oran yüzde 59 oldu.

Avrupa Parlamentosu Bahar 2022 Özel Eurobarometresi, halkın Rusya’ya yaptırımlar sonrası olası sonuçlarla yüzleşmeye hazır olup olmadığını ve etkisini araştırdı.

Malta’da katılımcıların yüzde 74’ü gıda fiyatlarındaki artışa, yüzde 71’i enerji fiyatlarındaki artışa hazır olmadığını söyledi.

Avrupa Birliği genelinde ise yüzde 59’u savaş nedeniyle gıda fiyatlarında artışla karşılaşmaya hazır olmadıklarını söyledi. Yüzde 58’i enerji fiyatlarında bir artışla karşılaşmaya hazır değil.

Sonuç olarak, Malta halkının yüzde 51’i, Ukrayna’daki savaşın olası sonuçlarından hayatının değişmeden devam edeceğinden emin olmadığını belirtirken bu oran AB’de yüzde 61 oldu.

Maltalıların yüzde 55’i Ukrayna’daki savaşın sonuçlarının yaşam standartlarını düşürdüğünü ve bunun önümüzdeki yıl da sürmesini beklediklerini söyledi.

Avrupalıların yüzde 40’ı halihazırda yaşam standartlarında bir düşüş yaşarken, yüzde 47’si önümüzdeki yıl içinde böyle bir etkinin olmasını bekliyor. Her on kişiden sadece biri savaşın yaşam standartlarını etkilemeyeceğini düşünüyor.

AB üyeliğiyle ilgili olarak Avrupalıların yüzde 65’i AB üyeliğini iyi bir şey olduğunu inanırken bu oran Malta’da yüzde 74’e yükseliyor.

Maltalıların yüzde 33’ü dünyada insan haklarının korunmasının Avrupa Parlamentosu için bir öncelik meselesi olması gerektiğine inanıyor. Yüzde 27’si ise bu önceliğin demokrasi olması gerektiğine inanıyor.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz