16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların büyük kısmı avlanmaya karşı

3 Nisan 2021-İbrahim Varlık/Malta

Malta genelinde yapılan bir anket, Maltalıların çoğunluğunun ülkede avlanmaya karşı olduğunu ortaya koydu. Avcılık karşıtlarının çoğunu ise Milliyetçi Parti (PN) seçmenleri ve gençler oluşturuyor.

MaltaToday gazetesi tarafından gerçekleştirilen ve yayınlanan ankete katılanların yüzde 42,4’ü avlanmaya karşı olduğunu belirtti. Avcılığı destekleyenlerin oranı ise yüzde 24,4 oranında kaldı.

Her ne kadar avcılığa karşı olanların oranı, karşı olmayanların iki katına yakın olsa da, ankette çekimser oy kullanan veya emin olmadığı cevabını verenlerin sayısının çok olması da dikkat çekici. Ankete katılanların yüzde 28,9’u ne lehte ne de aleyhte bir görüş belirtmedi.

Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen ankette katılımcıların avcılıkla ilgili tercihlerini siyasi görüşleri de etkilemiş görünüyor. Katılımcılardan 2017 seçimlerinde İşçi Partisine oy verdiğini belirtenlerden yüzde 29,4’ü avcılığı destekliyor. Aynı seçimlerde Milliyetçi Partiye oy vermiş olan katılımcılardan avcılığı destekleyenlerin oranı ise yüzde 20,5.

Avcılığı desteklemeyenlerin oranı ise İşçi Partili seçmenler arasında yüzde 33,6 iken, Milliyetçi Parti seçmenleri arasında bu oran yüzde 49,9’a yükseliyor.

Avcılığa yönelik desteğin bölgeler arasında da fark ettiğini ortaya koyan ankete göre avcılığa en çok destek Batı bölgesi ve Gozo’dan geliyor.

Ayrıca yüzde 28,7 oranıyla 36-50 yaş arası grup avcılığı destekleyenler arasında yer alıyor. Avcılığa en çok karşı olan yaş grupları ise yüzde 45,7 ile 51-65 yaş aralığındaki grup ve yüzde 45,5 ile 16-35 yaş aralığındaki grup.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz