İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba20° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,42 düşüş %0,13Dolar/TL 49,83 yükseliş %0,08Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.468,34 TL düşüş %0,48

Maltalı siyasetçi Francis Zammit Dimech Hayatını Kaybetti

Maltalı  siyasetçi Francis Zammit Dimech Hayatını Kaybetti

Malta’nın eski milletvekili, bakanı ve geçici cumhurbaşkanı Francis Zammit Dimech, bir süredir mücadele ettiği hastalık nedeniyle Pazartesi günü hayatını kaybetti. 70 yaşındaydı.

Siyasi kariyeri boyunca birçok önemli görev üstlenen Zammit Dimech, özellikle hukuk, iletişim ve Avrupa meseleleri konularında yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Uzun yıllar Ulusal Parti (Partit Nazzjonalista) saflarında yer aldı ve çeşitli bakanlıklarda görev yaptı. Aynı zamanda Avrupa Parlamentosu’nda da Malta’yı temsil etti.

Zammit Dimech, Cumhurbaşkanı George Vella’nın yurt dışında bulunduğu dönemde geçici cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyordu.

Siyasi çevrelerden ve kamuoyundan gelen taziye mesajları, onun kamu hizmetine adanmış yaşamını ve Malta’ya kattığı değerleri vurguladı.

Malta Haber ailesi olarak, Francis Zammit Dimech’in ailesine, sevenlerine ve tüm Malta halkına başsağlığı diliyoruz.

eliforen

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.