18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

Maltalı e-ID kullanıcısı Avrupa’da da çevrimiçi olabilecek

27 Ekim 2021

Malta e-ID sisteminin AB ülkelerinde de kullanımını sağlayacak olan en yüksek güvenlik güvencesi onayı almak için yetkili kurum eIDAS’a resmi olarak bildirildi. Onay sonrasında Maltalı e-kimlik kullanıcıları AB ülkelerinde de çevrimiçi hizmet alabilecek.

Malta e-ID sisteminin Avrupa Komisyonu’nu güvenli sınır ötesi işlemler için servis sağlayıcısı eIDAS’a resmi olarak bildirildiğini açıklayan Identity Malta CEO’su Anton Sevasta, altı ayı bulabilecek değerlendirme sonunda Maltalı kullanıcının AB ülkelerinde de vergi, kimlik, ikamet belgesi hizmetlerine çevrimiçi ulaşabileceğini söyledi.

Malta Parlamento Sekreteri Alex Muscat, sistemin güvenliğini vurgulayarak “İnsanlar AB ülkelerinde yaşamak ve çalışmak için daha fazla zaman harcamayı tercih ediyor bu onlara büyük fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu.

AB onay süreci sonunda Maltalı, e-ID kullanıcıları bu hizmetlere 27 AB ülkesi içinde şimdiye kadar elektronik kimlik sistemleri güvenlik güvencesi elde etmiş Çek Cumhuriyeti, Estonya, İtalya, Hollanda, Danimarka, İspanya, Letonya, Almanya, Slovakya, Hırvatistan, Belçika, Lüksemburg, Litvanya ve Portekiz’den oluşan 14 ülkede kullanabilecek.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz