19.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Maltalı çiftçinin mahsulü 12 ton çeri dometes çöp oldu

25 Haziran 2022

Maltalı çiftçi Charles Muscat, mahsul zamana yerli çeri domatesini yerel pazarda satamayınca 12 ton ürünün çöpe gittiğini belirterek “Maltalı çiftçi bugünlerde nasıl başa çıkabilir?” dedi.

Çiftçi Charles Muscat, topladığı mahsülünü yerel pazarlarda satamadığını aylardır çalıştığı ve binlerce Euro yatırım yaptığı ürününü satamadığını belirtti.

Maltalı çiftçilerin ürünlerinin satamadığını belirten Muscat, “Çöp için yaklaşık 12 bin kg mükemmel çeri domatesi. Pitkalija’ya (çiftçi pazarına) gidiyorsunuz ve  hiçbir şey satılmıyor çünkü artık yabancı ithalatı tercih ediyoruz” tepkisini verdi.

Lovin Malta’ya konuşan Muscat, Caritas gibi kuruluşlara 500 kg çeri domatesi bağışladığını, ancak mahsulün tamamından ise sıfır kar elde ettiğini söyledi.

Sosyal medyaya ürününün üzerinden traktörle geçildiği kareleri ekleyen çiftçi Muscat “O halde traktörle hepsini ezelim ve çorbaya çevirelim” ifadelerini kullandı.

Maltalı çiftçiler, çoğu kez taze ürünleri satamadıktan sonra zarar etmek zorunda kalan diğer üreticilerle birlikte, yerel üreticilerin tamamen dışlanmamasını sağlamak için piyasada daha iyi kontroller talep ediyor.

Muscat, çeri dometisini üretmek için yaptığı çalışmalara ve yatırımın karşılığını alamamanın kendisini derinden üzdüğünü belirterek “Sonunda ürünü yaratmak ve son aşamasına taşımak için binlerce Euro maliyet, sadece hepsini çöpe atmanız için mi?” şeklinde konuştu.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz