29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’dan Türkiye’ye en düşük ücretle nasıl para transfer edilebilir?

Uluslararası para transferi için, özellikle de mobil cihazların oldukça yaygın olduğu bugün, çok fazla seçenek var. Bu yazımızda Malta’da yaşayan Türklerin tercih edebileceği en ekonomik transfer yönteminden söz edeceğiz.

Bu yöntemlerden ilki Transfer Wise

Transfer Wise’ın çalışma şeklini şöyle özetleyebiliriz: Ben Malta’da yaşıyorum. Benim hem Malta’da, hem de Türkiye’deki bankalarda hesabım olduğunu düşünün. İkisinde de bir miktar param olsun. Malta’daki bir Türk arkadaşım Türkiye’deki bir yakınına para göndermek istediğini söylediğinde ben göndermek istediği parayı alıyorum, bu arkadaşımızın yakınına parayı Türkiye’deki hesabım üzerinden gönderiyorum. Ya da tam tersi Türkiye’deki bir başka dostum, Malta’da yaşayan bir yakınına para göndermek istediğini söylediğinde, Türkiye’deki hesabıma havale yapmasını istiyor; bu paranın Euro karşılığını da Malta’daki hesabım üzerinden bu arkadaşımızın yakınına gönderiyorum.

Transfer Wise da dünyanın her yerinde sahip olduğu banka hesapları üzerinden uluslararası para transferini, çok cazip fiyatlarla gerçekleştiriyor. www.transferwise.com adresi üzerinden hizmetin ayrıntılarına ve ücret tarifesine göz atabilirsiniz. ÖRneğin bugünün döviz kuru ile 100 Euroluk bir gönderim yapmak istediğimde yaklaşık 2.91 EUR’luk bir işlem ücreti ile birkaç saat içerisinde aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

Transfer Wise’dan para gönderimi yapabilmek için Transfer Wise’ın banka hesabına havale yapmanız gerekiyor. Fakat pek çok kullanıcının gözünden kaçan şöyle bir özelliği var Transfer Wise mobil uygulamasının elinizdeki kredi kartı, banka kartından da TranserWise’daki hesabınıza para yükleyip (bir alışveriş yapıyormuş gibi düşünebilirsiniz.) sonrasında bu paranın Türkiye’de belirleyeceğiniz bir hesaba aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz