16.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’dan Sicilya’ya seyahat için COVID-19 testi zorunlu

15 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Bölge başkanı Nello Musumeci Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Sicilya’nın Malta’dan gelen insanlar için COVID-19 testini zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Regione Sicilia tarafından yayınlanan açıklamaya göre , Malta’dan Sicilya’ya gelen veya son 14 gün içinde Malta’da bulunan herkesin bölgeye girişine izin verilebilmesi için COVID-19 testinden geçmesi gerekiyor.

Sicilya bölgesel hükümeti, bölgesel bir yönetmelikle İspanya ve Portekiz’den gelen yolculara ve ulusal hükümetin gerektirdiği şekilde Hindistan, Brezilya, Bangladeş ve Sri Lanka’ya aynı kısıtlamaları zaten koymuştu.

Daha önce, Malta’dan Sicilya’ya seyahat için geçerli bir aşı sertifikasının sunulması yeterliydi.

Bununla birlikte, Malta’da yeni günlük COVID-19 vakaları tırmanmaya devam etti ve Malta’ya giriş için seyahat kısıtlamaları, Çarşamba gününden itibaren yalnızca aşı sertifikasına sahip yolcuların adaya karantinasız girişine izin vermek için sıkılaştırıldı.

Perşembe sabahı, İtalyan haber kooperatifi ANSA, Malta’dan dönen dokuz kişinin Abbruzzo havaalanında teste tabi tutulduktan sonra virüs testinin pozitif olduğu bildirilmişti.

Ardından uçaktaki 70 yolcunun tamamı zorunlu karantinaya alındı.

ANSA’nın haberine göre, pozitif vakaların tümü genç insanlardı ve hiçbir semptom göstermemişlerdi..

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz