20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’daki Göçmen İşçiler Yaşam Mücadelesini Başpiskopos’a Anlattı

İşyeri İstismarı ve Artan Konut Maliyetleri En Büyük Sıkıntıları

Malta’da çalışan göçmen işçiler yaşadıkları zorlukları ve başarılarını, geçtiğimiz ay Başpiskopos Charles Scicluna ile bir araya gelerek paylaştı. İşçi Aziz Joseph Bayramı’nı (The feast of St Joseph the Worker) anmak amacıyla düzenlenen buluşmada işçiler, hayatlarının iniş ve çıkışlarını Başpiskopos ile konuştu.

Etkinliği Kilise Göçmenler Komisyonu ve Adalet ve Barış Komisyonu organize etti. Sahra Altı ile Batı Afrika ve Güney ile Güneydoğu Asya’dan gelen göçmenler hikayelerini anlattı.

Malta’yı yuvaları olarak görseler de, ülkede güvenli hissetseler ve anlamlı ilişkiler kursalar da iş yeri istismarı ve sömürüye maruz kaldıklarını belirtiyorlar. Malta’da yabancı düşmanlığı ve bürokratik engellerle de mücadele ediyorlar.

Curia’nın açıklamasında “İşe başvuru, sığınma süreçleri ya da oturum ve çalışma izni yenileme aşamalarında işçilerin ciddi sıkıntılar yaşadıkları dile getirildi. Konut maliyetlerindeki son yıllardaki fahiş artış da tüm işçilerin hayat kalitesini olumsuz etkiliyor,” ifadeleri yer aldı.

Katılımcılar, Malta’da doğmuş olmalarına rağmen çocukları için istikrarlı ve güvenli bir gelecek istediklerini vurguladılar. Ülkede uzun yıllardır yaşıyor ve çalışıyor olsalar da uygun ve güvenli belgelere sahip olmadıkları için sürekli sınır dışı edilme korkusuyla yaşadıklarını belirttiler.

Uzun süreli oturum ve vatandaşlığa giden süreçlerde daha fazla şeffaflık olması gerektiği de toplantıda tartışılan konular arasındaydı.

Başpiskopos Scicluna ise toplantının öneminin, hayatın her alanında insan onuruna saygının altını çizdiğini söyledi. “Birbirimizi dinlemeliyiz. Her birimize umut verebilmeliyiz,” dedi.

Kaynak: Times of Malta 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz