18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Malta’daki Covid kısıtlamaları derhal kaldırılsın!

23 Mart 2022

Malta Oteller ve Restoranlar Birliği, savaş ile Rus ve Ukraynalı turistlere bağımlı Türkiye Kıbrıs gibi ülkelerin turizmde kendi kaynak pazarlarında ürünlerini pazarlayacağını ve ciddi rekabet etmeleri gerekeceğini vurgulayarak Malta’daki seyahat kısıtlamalarının derhal kaldırılmasını istedi.

Malta’da yürürlükteki seyahat kısıtlamalarına karşı Malta Uluslararası Havaalanı ve Air Malta açıklamasının ardından bir çağrı da Malta Oteller ve Restoranlar Birliği (MHRA)’dan geldi.

MRHA Başkanı Tony Zahra, “Kısıtlamaların yama çalışması, Covid-19’un yayılmasını önlemek için hiçbir şey yapmaz, bunun yerine operasyonların yürütülmesini gereksiz yere karmaşık hale getirerek havaalanında gecikmelere ve iş verimsizliklerine yol açar” dedi.

Son haftalarda diğer ülkelerde kısıtlamaların kaldırılarak ekonomilerin de yeniden açıldığına dikkat çeken Zahra, “Etkisiz kısıtlamaları kaldırmanın ve insanların özgürce seyahat etmesine izin vermenin zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Seyahat edenlerin gezileri söz konusu olduğunda genellikle ‘en az zorlu” güzergah aradıklarını belirten Zahra “Gezginlerin gözünde Malta ‘güvenli bir yer’ olarak kabul edilirken, Malta hala birçok gezginin yoluna engel çıkararak direnç gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Turizmde potansiyel toparlanma beklenmesine rağmen Malta’da yasakların sektöre olumsuz etkisinin devam ettiğini belirten MHRA başkanı Zahra Malta’nın seyahat kısıtlamalarına bir son vermemesi halinde Malta turizmini etkileyebilecek Rus-Ukrayna savaşı konusunu da ele aldı.

Ukrayna’daki savaşla Rus ve Ukrayna turistlerine büyük ölçüde bağımlı olan Türkiye Ve Kıbrıs turizminin yeni pazarlara yöneleceğine dikkat çeken Zahra, kısıtlamalarla bu ülkeler ile ciddi rekabet edemeyeceklerini vurgulayarak kısıtlamaların derhal kaldırılması çağrısını yineledi.

Zahra şunları söyledi:

“Ukrayna’daki savaş büyük ölçüde Rus ve Ukraynalı turistlere bağımlı Türkiye gibi ülkelerin, ürünlerini diğer kaynak ülkelerde pazarlamaya yoğunlaşacakları durum yarattı .Ve bunların çoğu bizim pazarlarımız. Bu nedenle, bu pazarlarda ciddi rekabet bekliyoruz ve eşit şartlarda rekabet edebilmemiz gerekiyor, bu da bu tür kısıtlamaların derhal kaldırılmasını zorunlu kılıyor.”

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz