20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Yeni Bir Gençlik Değişimi Projesi: “Göçmen Gözünden Avrupa”

Adana İnovasyon Ve Aktif Gençlik Akademisi (AIAYA) tarafından düzenlenen ve göçmenlik olgusuna yeni bir bakış açısı getiren “Göçmen Gözünden Avrupa” adlı gençlik değişimi projesi, Malta’nın Marsaxlokk şehrinde gerçekleştirilecek. 15-23 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak olan bu önemli proje, gençler ve gençlik çalışanlarına mülteciler hakkında farkındalık yaratma ve tutumlarını iyileştirme fırsatı sunacak.

Katılımcılar, 18 yaş ve üzeri, İngilizceye hakim gençlerden oluşacak ve proje süresince bir dizi gönüllü faaliyette bulunacaklar. Proje, mültecilerin karşılaştıkları siyasi, ekonomik, sosyal ve psikolojik zorluklara dikkat çekmeyi ve bu süreçte gençler arasında empati ve anlayışı teşvik etmeyi hedefliyor.

“Göçmen Gözünden Avrupa” projesi, toplumdaki mülteci algısını değiştirmeyi, önyargıları kırmayı ve gençler arasında bir dayanışma ruhu oluşturmayı amaçlıyor. Mültecilerle ilgili dezenformasyonu azaltma ve toplumsal tabuları sorgulama konularında gençlere önemli görevler düşüyor.

Katılım için son başvuru tarihi 15 Şubat 2024 olarak belirlenen bu projeye, mültecilere yönelik tutumlarını geliştirmek ve uluslararası bir deneyim kazanmak isteyen tüm gençler ve gençlik çalışanları davetlidir. Bu benzersiz deneyim, katılımcılara mülteci olgusunu farklı bir perspektiften değerlendirme ve küresel sorunlara karşı duyarlı bir yaklaşım geliştirme fırsatı sunacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz